Információk a szaunázásról röviden.

szauna

Önnek egyedi szaunára, infrakabinra, kombinált szaunára van szüksége?

 

Ízlésének, elképzelésének megfelelőt készítünk önnek!

 

Ha megvalósítható az elképzelése, mi elkészítjük !

Méretre gyártott, helyszínre tervezett szauna , és infra kabin hasznos befektetés, amely a megrendelő egészségét és jó közérzetét hivatott – skandináv módon – ápolni.

 

Szauna információk:

A finn szaunázás, kényelmet, a szaunakályhára történô felöntés élményét, testünk lehűtésének vérpezsdítő hatását, a sokszor egész délutánt kitöltő társasági szaunaélményt jelenti. A finn szauna, ahol az infrakabinnal ellentétben a bőrünk felületét érő hőhatás testünk felmelegedésének kiváltója. Nem szabály az ülô testhelyzet az izzasztófürdô használata közben. A szauna méretétől függően akár egy tucat fürdőző osztozhat a szauna meghitt hangulatán.

Szaunával a vírusok ellen. A szaunázás nem csak a hideg, téli hónapokban jelent élményt és felfrissülést, a termohatás ősszel is kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. Főleg ha megfelelő illóolajos felöntéseket használ.


Vannak kisebb és nagyobb méretű kabinok, az egy-kétszemélyestől a családin át az egészen nagy, akár tucatnyi vendéget befogadóig. Vannak, akik ülve, mások fekve szeretik élvezni a szauna melegét. Az „izzasztófürdő” egészségügyi hatása is közismert. A test felmelegedését követően alkalmazott gyors lehűtés felgyorsítja a vérkeringést, kitágítja a pólusokat, a távozó izzadság a felhalmozódott, immunrendszert gyengítő méreganyagokat is „ magával viszi „ a szervezetből.


Amíg a finn szauna hatásfoka e tekintetben mindössze 5 % - os, a mostanában egyre népszerűbb mélyterápiás infrakabinok a szervezetben felhalmozódó káros anyagoknak akár a 15 – 20 % - át is eltávolítják.

 

Infra "szauna" információk:

 

Az infrasugár mélyen bôrünk alá hatolva fejti ki jótékony hatását. Mérsékelt hő mellett az infrasugár mélyebben hatol ( akár 4 cm) a bőr alá, ezáltal kétszeres méreganyag távozik az izzadáskor, pl. ólom, ammónia, nikkel, nátrium, zsír, savak. Az infraszauna edzi a szív izomzatát, javítja a vérkeringést, rendezi a vérnyomást. Erősíti az immunrendszert. Korlátozza a káros baktériumok, vírusok növekedését, így a krónikus és akut betegségek öngyógyítása erősödik.Az infrakabin elônye a kis alapterület, általában 1-2 személyes. A családi hagyományos "finn" szaunákhoz képest kisebb az áramfogyasztás, 1800-2500 W. Főleg a bőr alatti zsírszövetekben lerakódott nehézfémek, fölösleges ásványi sók, salakanyagok, stb. hatékony kiválasztásában hatékony segítség. Az infrakabinban a test 80 %-ban vizet 20 %-ban pedig nem víz jellegű elemeket, mint pl. zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint savakat veszít.
Természetes, egészséges izzadási folyamat hatására belülről kifelé haladó mélyreható tisztulás következik be. A hagyományos szaunához képest kétszer, háromszor jobban izzadunk.

Az infraszauna használata segítséget jelent az alábbi esetekben

- magas vérnyomás, - légcsőhurut, - asztma, - alacsony vérnyomás, - keringési zavarok, - megfázás, - szív-és érrendszeri, - betegségek, - derékzsába, - veseműködési zavarok, - cellulitisz, - tüdőgyulladás derékfájás, - méregtelenítés, - álmatlanság, - stressz, - leégés, - revitalizálás, - sportsérülések, - torok, orr, fül, - hátfájás, - fájdalomcsillapítás, - sérülések, - vállrándulás fülzúgás, - altesti fájdalmak, - reuma, artrózis, artritis, - emésztési zavarok, - izületi gyulladás, - ficamok, - bőrbetegségek, - végtagmerevség, - fogyás, - kimerültség, - izomhúzódás

Használati és karbantartási útmutató szaunákhoz itt letölthető.

Sókamra, vagy sófalas szauna információk:

De mi is az a sótégla? Sókristályokból előállított tégla formájú kő, mely egymásra rakva, speciálisan rögzítve akár egy szobányi teret alkot. Hátulról megvilágítva változatos, meleg narancs-vöröses fényt ad. Készülhet belőle fal, padló vagy akárcsak egy ablak is. Ha teljes szobát építenek belőle akkor érvényesül leginkább pozitív hatása. A levegőben levő kristálysó-pára a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helység levegőjét megtisztítja, a levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig a kristálysó gyógyító ereje érvényesül. A só feloldja, elfolyósítja a nyákot a tüdőben, a só szükséges a sűrű hurutos váladék és az arcüreg lerakódásainak felszakításához. Javul a légzés, mivel pollenmentes a környezet az allergiások is fellélegezhetnek. A sótéglák fénye ösztönzőleg hat a szervezetre, és a helyiség energiapotenciálját is megváltoztatja. A sótéglák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig, barnáig terjednek, ezek a színek ellazítanak és pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre is.

A sókamra, egy olyan helyiség, melynek falai, külömböző sóbányákból származó kristálysó tömbökkel, kristálysó téglákkal van kirakva. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású. A körülöttünk levő só egy harmonikus, nyugtató rezgést biztosít. A légtérbe porlasztott só részecskék, pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsohurut, allergia, szénanátha stb.). A só gyulladáscsökkentő hatással van, mind az izületi gyulladásokra, mind a bőr problémákra, ekcémára, pikkelysömörre stb . A só, mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású, így gyógyítólag hat továbbá pl. a vérnyomás problémákra, alvászavarokra, a vesére, az idegrendszerre, a hormon háztartásra, a vér méregtelenítésére, az öregedési folyamatok lelassítására. A megvilágított sókristályok színei gyógyító és stressz oldó hatásúak. A sókristály rendező erejéből fakadóan, a hyperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkenek, illetve megszünnek a koncentrációs és alvás zavarok.

 

Nem rendeltetésszerűen használt (túllocsolt, és kövekkel túltömött) szaunakályha.

 

1. kép : A túllocsolás, és a kályha kövekkel való túltömése miatt a kályha folyamatosan üzemelt, nem tudott "pihenni" Az átszellőzés sem volt biztosítva, így a kályha elektromos kötése túlmelegedett, és megolvadt.

2. kép : A túl gyakori és nagy mennyiségű felöntések következtében a kályha nem tudta a felöntő vizet elpárologtatni, és a víz a kályha minden részén folyt. Ne feledje, hogy a szauna az NEM gőzfürdő, és a szaunakályha nem gőzfejlesztő gép.

3.kép : A szaunakályhába a szaunaköveket, túl szorosan helyezték el. A kövek a fűtőbetéteket elhajtották, azok helyenként összeértek. Ez meghibásodáshoz, a fűtőbetét kiégéséhez vezetett. A kövek megfelelő elhelyezése, elegendő szellőzést biztosít ahhoz, hogy azok jól felmelegedjenek, és megfelelő hőmennyiséget termeljen a kályha a szaunakabin számára. A kályha élettartama ugy megfelelő lesz. A túltömött szaunakályhát a letakart radiátorhoz lehet hasonlítani, ami csak fűt, de nem melegít.

1

Túlterhelés miatt szétolvadt gyári sorkapocs

Túlterhelés miatt szétolvadt gyári sorkapocs

2

Szaunakályha túlzott locsolása utáni kinézet

Szaunakályha túlzott locsolása utáni kinézet

3

A szaunakövek okozta deformáció a fűtőbetéteken

A szaunakövek okozta deformáció a fűtőbetéteken

 


Konwax Bt. 2002-2019